Wat is er te doen?



Wat is er te doen?

 
Fietsroutes:
Rondom de camping liggen verschillende fietsroutes.
.
Zie de volgende website's voor fietsroutes:
https://www.routeyou.com/nl-nl/location/bike/47307111/fietsen-in-dedemsvaart-overzicht-van-alle-fietsroutes  
https://www.fietsenwandelweb.nl/route/view/291588/Fietsroute-Bourgondisch-fietsen-door-het-Vechtdal-en-langs-de-Dedemsvaart.nl
https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/fietsroute-bossentocht

 
Zwemplas "de Kotermeerstal":
Boerencamping "De Binnentuin" is gelegen nabij een grote zwemplas "de Kotermeerstal" ( 10 min. lopen) en ligt tegenover een groot park met visvijver ( denk aan uw vispas!), waar men heerlijk kan wandelen en evt. door kunt lopen naar de zwemplas toe.

 
Dorpje Dedemsvaart:
Voor de nodige boodschappen kunt U terecht in het dorpje Dedemsvaart, dit is maar 5 minuten rijden ( auto ). Dedemsvaart is een gezellig dorp met alle gangbare winkels. U kunt in het dorp max. 2 uur voor de deur parkeren met een parkeerkaart. (o.a. bij de Action verkrijgbaar)
Hardenberg en Zwolle:
Uiteraard kunt U ook Hardenberg ( 20 auto minuten) of Zwolle ( 30 auto minuten) bezoeken.
 
 
De Tuinen van Mien Ruys:
Ook kunt U in ons dorp Dedemsvaart de Tuinen van Mien Ruys bezoeken; 
Een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw.


Vijvertuinen Ada Hofman:
Op nog geen half uurtje rijden vindt U in het plaatsje Loozen, gelegen tussen Gramsbergen en Hardenberg, de vijvertuinen van Ada Hofman. Deze schitterende 2,25 ha. omvattende vijvertuin(en) is in 1987 aangelegd door Ada Hofman, auteur van verschillende vijverboeken. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin.

Ada Hofman is er in geslaagd om één van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen. In de vijvers en ook in de tuin zijn veel dieren uitgezet, o.a. ringslangen, kikkers, hazelwormen, diverse vissoorten, salamanders en hagedissen.

De groene kikkerpopulatie is de grootste van Nederland. Ook vogels komen graag in de tuin en het ijsvogeltje is een regelmatige gast. In de zomer en herfst komen de vlinders.

Uniek is ook de daktuin met vijver. Op de voormalige privé-woning van Ada Hofman is op drie meter hoogte een daktuin aangelegd van 600 m2. Vanaf de daktuin heeft de bezoeker een schitterend overzicht over de vijvertuin en over de in 1994 aangelegde privé-vijver.

In de privé-tuin, welke helaas niet toegankelijk is voor bezoekers, staan twee bronzen beelden, voorstellende Ada Hofman die, na het planten van waterlelies, door haar man uit het water wordt geholpen. Deze beelden zijn vervaardigd door de kunstenaar Marcus Ravenswaay te Hoogblokland.

Ada Hofman had zich als doel gesteld om voorlichting te geven over alles wat met de siervijver te maken heeft. Speciaal het helder houden van het vijverwater op biologische wijze, dus zonder chemische middelen of filters, is haar specialiteit. In haar tuin laat ze in ongeveer 50 vijvers, variërend van 420 tot 2.500.000 liter water zien, dat haar zienswijze juist is.

Er is evt. vanaf 1 april 2018 een nieuw arrangement verkrijgbaar waarbij U de tuinen van zowel Mien Ruys alswel de vijvertuinen van Ada Hofman kunt bezichtigen.
Aanmelden kan via email: tuinen@mienruys.nl  of telefonisch via (0523) 61 47 74.


Kalkovens:
Omstreeks 1820 was het graven aan de Dedemsvaart, of liever gezegd de hoofdwijk door Arriën (later Kruizinga's of Langewijk) ongeveer gevorderd tot aan Sluis 6. In 1817 had men een aanvang gemaakt met de Hoofdvaart, doch hierbij was men door de eerste financiële moeilijkheden van W.J. baron van Dedem nog niet veel verder gekomen dan de Wisseling. De Kalkwijk (Julianastraat) was nog niet gegraven. Baron van Dedem had zelf veel grond ten noorden van de Kruizinga's wijk in eigendom, en op de plaats waar de Kruizinga's wijk een flauwe knik maakte, stichtte hij aan een dwarswijk in Noordelijke richting enige kalkovens. Gunstige factoren voor de oprichting van de Kalkovens waren het goede vaarwater, voldoende scheepsruimte (de schelpen zouden als retourvracht voor de turf meegenomen kunnen worden) en een behoefte aan het product. In die tijd verrezen in de prille veenkolonie de eerste stenen woningen en bij het geschikt maken van de ontveende dalgrond voor de landbouw kon ook veel kalk gebruikt worden (al werd deze toepassing pas na de eeuwwisseling grootschalig).
De Historische Vereniging Avereest heeft in één van de drie nog bestaande kalkovens een mooie expositie voor kinderen gerealiseerd.

 
Manege:
Voor de paardenliefhebbers onder ons: de manege ligt op ong. 17 autominuten rijden van de camping.

 
Ommen:
Aan de achterzijde van de boerencamping ligt het bosrijke Ommen en omgeving, dus uitstekend geschikt voor een fietsvakantie.

 
Pretparken:
Voor gezinnen met kinderen ligt Pretpark Slagharen op een kwartiertje rijden en ook attractiepark Hellendoorn is binnen een half uurtje rijden te bezoeken. 


 
Share by: